Ugrás a tartalomra

Művésztanárok a „Végtelenben”

2022. július 06. szerda
A Nádasdy művészeti iskola pedagógusainak kiállítása Budafokon
Művésztanárok  a „Végtelenben”

Halk jazzmuzsika mellett, baráti hangulatban, Végtelen címmel nyílt meg a sok érdeklődőt vonzó kiállítás a Magdolna Udvar Galériában. A tárlat különlegessége, hogy a termeket benépesítő festmények, grafikák, térplasztikák, kerámiák, fotók és textilek egytől-egyig művésztanárok alkotásai. Különleges, de Budafok-Tétényben, ahol több évtizede működik a művészeti iskola, mégsem szokatlan, hogy olyan képző- és iparművészek munkáit láthatjuk, akik a következő generáció művészeit nevelik, a kultúra szeretetét, a szépség és az értékek felismerését adják át növendékeiknek, miközben megismertetik velük az alkotás örömét.

A rendhagyó, bensőséges hangulatú megnyitón, amelyen a Dr. Jazz duó (dr. Tóth Gábor – zongora és Cseh László – szaxofon) játszott, Németh Anikó, a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola igazgatója és Filotás Viktória, az ARTÉR Művészeti Egyesület elnöke, egyben az iskola képző- és iparművészeti tanszakának munkaközösség-vezetője köszöntötte a megjelenteket.

Az intézmény vezetője röviden ismertette az iskola működését és a tanszak idén elért eredményeit.

A kiállítást Felényi Péter képzőművész nyitotta meg, aki többek között arról is beszélt, hogy amikor a művészeti iskolában megnyitotta a képző- és iparművészeti tanszakra járó diákok év végi tárlatát, meglepetésként érte, milyen szépen dolgoznak a gyerekek, csodálta a remek témaválasztást, a technikai tudásukat.

– Szerencsések vagyunk, hogy a kerületben működik egy olyan iskola, ahol művészek dolgozhatnak, és szerencsések vagyunk azért is, hogy olyan iskolába járhatnak a kerületi gyerekek, ahol ilyen művésztanárok tanítanak – mondta Felényi Péter, majd felkérte a kiállító művészeket, hogy pár szóval mutassák be alkotásaikat.

A kiállításon Artner Ilona, Kaszás Réka és Konkolyi Katalin festőművészek, Dózsáné Tóth Anna grafikus-, Filotás Viktória szobrász-keramikus- és Sarkadi Petra szobrászművész, valamint Székely Judit fotó- és Sziráki Katalin textilművész munkáit augusztus 19-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Tamás Angéla

Művésztanárok  a „Végtelenben”